lørdag 4. oktober 2014

 

Alexandra og jeg ville på festival i Malawi. For å komme dit måtte vi reise over 1000 km fra Tofo, Mozambique og hele veien til Mangochi i Malawi. Vi reiste fra Tofo tirsdag morgen med minibuss til Inhambane. Derfra tok vi båt til Maxixe og minibuss til Tete. I Tete overnattet vi i bussen med sjåføren og han som passer døra. Morgenen etter kjørte vi til grensa og fant ny buss på Malawi-siden som kjørte oss til Blantyre. Her sov vi en natt og morgenen etter tok vi minibuss igjen hele dagen til Nkopola, Mangochi og Lake of Stars. Alle advarte oss om denne reisen, og snakket om fire dager reisetid. Vi var derfor ekstremt stolte og glade da vi ankom etter kun to dagers reising. 


Vi kjøpte telt og mat i Blantyre før vi busset videre. Vi er veldig flinke campere som roter og gjør det hjemmekoselig med en gang:) 


Festivalen Lake of Stars ved Mangochi i Malawi har absolutt potensiale, men jeg sitter igjen med en følelse av at det er lite planlegging og at flere av artistene ikke dukket opp. Det var lite folk og man betaler altså for å sitte på en strand og høre på musikk. På den største scenen, en av tre, var det på hovedkvelden ca 200 mennesker. De aller fleste er turister eller velstående lokale. Månedslønnen til en som f.eks jobber på hotel er litt under 35 000 kwacha. Billettene koster 30 000 kwacha og en øl eller vin inne på festivalområdet koster ca 1000 kwacha. Campingplass koster 33 dollar. Det er frustrerende og ubehagelig å se tilreisende lokale sitte utenfor gjerdene fordi de ikke har råd til å kjøpe billetter til en av de viktigste kunst- og musikkarrangementene som skjer i landet. Det er i tillegg ubehagelig å boltre seg i mat, vin og musikk når fattigdommen utenfor gjerdene sier "Hi! Give me water, give me money" og holder handa forventningsfullt ut. Om prisene hadde vært rimeligere slik at lokale også fikk nyte denne kulturopplevelsen hadde denne festivalen vært så mye bedre.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar